Economizoare apa 5/5 (12)

477

Conditiile economice actuale care fac ca preturile la utilitati sa se majoreze si conduc la gasirea unor solutii pentru a reduce costurile legate de aceste utilitati.

Economizoarele de apa sunt dispozitive asemanatoare sitelor aeratoare de pe bateriile de chiuveta/lavoar, practic au acelasi aspect doar sistemul de filtrare difera.

Acest sistem este conceput sa reduca consumul de apa la jumatate bazandu-se pe absortia si recircularea aerului prin site astfel rezultand un jet aerat fara influente asupra necesarului de apa, amestecul de aer-apa este insesizabil dar facand un test simplu cu cronometrul vom realiza scaderea consumului la 50 .0/0

Pe langa economizoarele de baterie au fost concepute si cele pentru dus,ele se pot monta intre racordul flexibil si para de dus ori intre baterie si racord, efectul fiind acelasi.

La bateriile de lavoar sau bucatarie: în mod normal curg 60 litri de apa pe zi în 4 minute când bateriile sunt deschise; tehnologia de economisire a apei reduce consumul de apa la aproximativ 30 litri la o presiune a apei de 3 bari, nefacându-se rabat la comfort. Asta înseamna ca într-un an se economisesc 11.000 litri!

La bateriile de dus: aproximativ 140 litri de apa curg în timpul unui du? normal de 7 minute. Folosind aceasta tehnologie se economisesc 5-6 litri de apa, comfortul fiind acelasi.

Deoarece cea mai mare parte din apa folosita este apa calda, exista economii semnificative si la energie. Toate perlatoarele asigura un debit constant si o reducere a energiei folosite pentru a incalzii apa, deoarece se consuma mai putina apa calda.

Unele inventii mari sunt de dimensiuni mici

La baza sistemul de economisire a apei stau perlatoarele special create pentru a se potrivi cu orice tip de baterie asigurandu-se un debit optim.

Dispozitivele de economisire a apei au un design ingenios care asigura un debit constant indiferent de presiunea apei.

La o presiune de 0 bar, inelul interior nu se va deschide. Cu cat creste presiunea cu atat, inelul interior se strange pe mijlocul sistemului reducand cantitatea de apa.

Ca urmare, debitul de apa este constant indiferent de presiunea apei. O baterie fara economizor consuma intre 12-16 litri de apa/minut.

Sistemul de economisire limiteaza debitul apei la indiferent de presiunea apei sau cat de mult e deschis robinetul.!

Kit-uri economizoare

Set 2 perlat. apa H24-8lt/min,…

Perlatoarele WATER SAVING ORFESA din noua generatie, datorita structurii fine tip plasa brevetate, garanteaza un efect de filtrare cu 50% mai eficient decat cele conventionale.

Aceasta suprafata de filtrare creste cu cel putin 30% capacitatea alimentatorului de retinere a rezidurilor, alaturi de o functionare optima.

  • economizor apa – pentru baterie cu filet interior – M24 4 lt/min
  • economizor apa – pentru baterie cu filet exterior – H24 8 lt/min
  • economizor apa – pentru dus – M24 8lt/min – 35 lei

 

Dacă ți-a fost util acest articol, poți lasa un vot

1 COMENTARIU

  1. Datorita poluarii fara precedent, interesul pentru apa pe care o consumam trebuie sa fie, in mod normal, foarte mare.

    O mare problema a apei de la robinet o re­prezinta clorul, acesta devine dau­na­­tor prin acumularea lui in orga­nism, clorul va re­duce capa­ci­tatea celu­lelor de a asimila oxigenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here